Schitul Sfântul Ioan Botezătorul din localitatea Livezile este situat la 10 km nord-vest  de municipiul Aiud. Este un aşezământ monahal nou, înfiinţat după anul 1990.
Construirea acestui schit este manifestarea credinţei şi evlaviei adânci şi jertfelnice a credinciosului român simplu, din popor. Petru Irimie, un creştin evlavios din satul Livezile a avut gândul şi dorinţa, de a construi un schit în luminişul pădurii, într-un loc liniştit, departe de zgomotul lumii pe care el o deţinea pe dealul din apropierea satului Livezile.
Acest loc ales pentru reculegere si rugăciune, se află la 2 km distanţă de satul Livezile. Dumnezeu i-a întărit acest gând şi, cu binecuvântarea IPS Andrei Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a început construirea schitului în anul 1994.
Toate lucrările şi cheltuielile au fost suportate de acest localnic care a devenit astfel, ctitorul schitului din pădurea Livezile.
Biserica a fost construită din lemn şi tencuită interior. Pictura a fost realizată în tehnică tempera între anii 1998-1999, de către pictorul George Dăscălescu.
A fost cuprins în proiect şi corpul de chilii, obştea schitului numără în prezent un număr de 9 persoane, care-şi conduc viaţa după rânduiala şi tradiţia monahală ortodoxă, îmbinând munca cu rugăciunea şi săvârşind zilnic sfintele slujbe ale bisericii.
Accesul către schit se face din drumul judetean (DJ107M) Aiud-Buru, urcând 2 km pe un drum de munte amenajat şi însoţit de indicatoare, până la destinaţie.

LOCATIE:

Rate this item
(0 votes)

Informaţii şi contact beneficiar proiect

Proiectul este amplasat în Regiunea Centru, judeţul Alba, Comuna Miraslău, sat Mirăslău, Strada Principală, nr.283.

*
 

Beneficiar proiect

Comuna Mirăslău
sat Mirăslău, Strada Principală, nr.283.
Tel./Fax 0258 879 001
E-mail: primaria.miraslau@yahoo.com

 

Responsive design

Acest website dispune de capacitatea de a se adapta la diferite rezoluţii şi dispozitive pe care este afişat (PC-uri, laptopuri, tablete, smartphones etc), fără a suferi degradări majore.

 

Partener media

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.
Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.