Expoziţia etnografică este localizată în centrul satului Livezile şi a luat fiinţă în anul  2006. Expoziţia deţine trei încăperi amenajate şi dispune de un număr de 250 de obiecte. Bunurile culturale ale acestei expozţii au fost donate de către cetăţenii comunei Livezile care s-au implicat activ în dezvoltarea acestui mic centru cultural.
După multă străduinţă, s-a reuşit strângerea şi conservarea unor documente şi obiecte privitoare la mari creatori şi la creaţiile lor. A fost simţită nevoia de a păstra amintirea acelora care au făcut cinste comunei, naţiunii şi umanităţii. S-a reconstituit împrejurările în care ei au lucrat şi au trăit.
Dintre obiectele cele mai reprezentative ale expoziţiei se numără : obiecte textile, obiecte din lemn , obiecte din ceramică, obiecte de uz casnic.
Toată colecţia din localitate este demnă de interes pentru toţi vizitatorii care-i trec pragul pentru că reprezintă un tezaur inestimabil atât pentru generaţia zilelor noastre cât şi pentru generaţiile viitoare .

GALERIE FOTO:

  • Exp.etnografica Livezile 1
  • Exp.etnografica Livezile 3
  • Exp.etnografica Livezile 5
  • Exp.etnografica Livezile 7
  • Exp.etnografica Livezile 8
  • Exp

LOCATIE:

Rate this item
(0 votes)

Informaţii şi contact beneficiar proiect

Proiectul este amplasat în Regiunea Centru, judeţul Alba, Comuna Miraslău, sat Mirăslău, Strada Principală, nr.283.

*
 

Beneficiar proiect

Comuna Mirăslău
sat Mirăslău, Strada Principală, nr.283.
Tel./Fax 0258 879 001
E-mail: primaria.miraslau@yahoo.com

 

Responsive design

Acest website dispune de capacitatea de a se adapta la diferite rezoluţii şi dispozitive pe care este afişat (PC-uri, laptopuri, tablete, smartphones etc), fără a suferi degradări majore.

 

Partener media

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.
Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.