Cheile Siloşului este o rezervație naturală geologică, constituind un peisaj calcaros în rama estică a Masivului Bedeleu, înconjurat de o vegetaţie specifică. Rezervația este situată pe teritoriul satului Colţeşti, comuna Rîmetea, judeţul Alba.
Rezervaţia se dezvoltă în bazinul superior al Pârâului Siloş, afluent de obârşie al Aiudului, altitudine maximă fiind de 1102 m, iar altitudine minimă de 810m.
Cheile au o lungime de 500 m. Formele cele mai zvelte sunt prezente în versantul stâng al văii. Demnă de semnalat este cornişa calcaroasă presărată cu forme reziduale spectaculoase. Patul văii prezintă înclinări accentuate şi rupturi de pantă dese.
În arealul rezervaţiei predomină pădurea de fag (Fagus sylvatica) în amestec cu gorun (Quercus petraea), paltin (Acer pseudoplatanus), mesteacăn (Betula pendula) şi arin (Alnus incana). Izolat apar pâlcuri de conifere plantate: larice, pin şi mai rar molid. Practic nu există zone dezgolite de vegetaţie cu excepţia abrupturilor calcaroase.
În cadrul rezervaţiei, accesul se face doar pe poteca turistică, marcată cu bandă albastră. Incadrarea rezervaţiei în interesele economiei locale şi generale poate constitui un obiectiv turistic într-un circuit care cuprinde şi alte elemente de interes turistic din Culmea Bedeleului. Prin rezervaţie trece un traseu turistic marcat cu bandă albastră, ce urca în culmea Bedeleului şi ajunge în rezervaţia Vânătarile Ponorului (locul în care se pierde apa pentru a reaparea în peşterea Huda lui Papara). În drumul spre chei se pot vizita şi ruinele Cetăţii Colţesti.

GALERIE FOTO:

  • cheile silosului 1
  • cheile silosului 3
  • cheile silosului 4
  • cheile silosului 5

LOCATIE:

Rate this item
(0 votes)

Informaţii şi contact beneficiar proiect

Proiectul este amplasat în Regiunea Centru, judeţul Alba, Comuna Miraslău, sat Mirăslău, Strada Principală, nr.283.

*
 

Beneficiar proiect

Comuna Mirăslău
sat Mirăslău, Strada Principală, nr.283.
Tel./Fax 0258 879 001
E-mail: primaria.miraslau@yahoo.com

 

Responsive design

Acest website dispune de capacitatea de a se adapta la diferite rezoluţii şi dispozitive pe care este afişat (PC-uri, laptopuri, tablete, smartphones etc), fără a suferi degradări majore.

 

Partener media

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.
Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.